":Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul" (Efeseni 4:25 )

Alexis Carrel: “Atenţia umanităţii trebuie să treacă de la maşini şi lumea fizică la corpul şi spiritul omenesc, la acele procese fiziologice şi spirituale, fără de care maşinile şi Universul lui Newton şi al lui Einstein nu ar exista.”SUFLETE PERECHESunt întrebata deseori ce parere am despre "sufletele-pereche" si daca acestea exista. Din punctul meu de vedere si din experienta acumulata, pot spune ca da, exista "suflete-pereche", dar întelesul pe care îl dau eu acestui concept e cumva diferit.

În fiecare clipa emitem anumite judecati, avem anumite emotii si suntem într-o anume stare care reflecta ceea ce am învatat din trecut. Avem anumite credinte si temeri, adica transmitem o vibratie energetica specifica catre ceilalti. Cei cu care rezona cel mai bine, deci cu care avem cele mai multe lucruri în comun, care ne reflecta cel mai clar si sunt ca o oglinda pentru noi, aceia sunt "sufletele noastre pereche" în toate privintele: si bune, si rele.
LEGENDA


De regula, acest termen e folosit pentru a reda o relatie si o dragoste romantica perfecta între doi oameni, adica se face referire doar la sensul pozitiv al vibratiei care rezoneaza între cei doi.

Dar energia functioneaza în orice sens, pozitiv sau negativ, fie ca noi credem, fie ca nu, adica si atunci când ni se pare ca avem lânga noi cei mai imposibili oameni, cu cel mai agresiv comportament, întrucât ei ne reflecta (altfel nu ar fi în viata noastra) si sunt tot "suflete-pereche" pentru noi.

Rational e greu de crezut ca am dori vreodata sa atragem pe cineva de acest gen, dar exact asta se întâmpla, daca nu am curatat în mintea si în sufletul nostru resturile emotionale care ne aduc în astfel de situatii, inconstient, desigur. Nu poti atrage un "suflet-pereche" de vibratie pozitiva atâta timp cât tu te afli pe una joasa, negativa.

Conform unor studii ce analizau influenta gândurilor noastre, se pare ca din totalul lor doar 10% sunt constiente, restul, de 90%, fiind emise fara ca noi sa ne dam seama de ele. De aceea, desi poate nu ne place relatia pe care o avem, ea este parte din noi, din gândurile si emotiile pe care le transmitem zilnic si reprezinta o rezonanta perfecta cu "sufletul-pereche" ales de subconstient.


sufletul pereche nu ti-l alegi singur din multime,exista vibratii independente de  mentalul tau,ele produc efect magnetic, si oamenii nu se pot opune,imperecherii(in scopul formarii unui tot, un intreg) fiind atrasi reciproc cu aceiasi intensitate!
decidem din N motive daca ne continuam calatoria IMPREUNA SAU NU!
  Într-un film artistic ("Jerry Maguire") personajul feminin interpretat de Renee Zellweger îi spune celui jucat de Tom Cruise o replica devenita clasica: "You complete me" (o traducere care  reda PERFECT  sensul real al frazei ar fi: "Ma completezi"). Acesta este mirajul "sufletelor-pereche", mirajul în care oamenii cred. Nu numai ca asa am fost învatati,  PT CA SIMTIM CONTOPIREA.Dar întâlnim aceasta iluzie a "sufletelor-pereche" si în muzica, în mass-media, în versurile poeziilor sau în romane, peste tot. Iluzia este întretinuta continuu, astfel încât ne e greu sa vedem si altceva dincolo de aceasta perceptie. De aceea sunt convinsa ca fiecare om e interesat numai de aspectul pozitiv al legendei "sufletelor-pereche". Însa posibilitatea de a întâlni o persoana pozitiva sau de a vibra pe o frecventa benefica cu acelasi partener care pâna mai ieri era agresiv este mare doar în momentul în care esti pregatit pentru asta.

"Sufletul-pereche" exista de altfel în fiecare om întâlnit, pentru ca rezonam mereu cu câte cineva. Însa depinde de tine în ce fel alegi sa rezonezi cu ceilalti si pe ce vibratie vrei sa ramâi în cuplu.

METAMORFOZA

Am întâlnit cazuri în care sotul si sotia nu mai aveau nimic sa îsi spuna, relatia era deja încheiata de multi ani între ei, dar în momentul în care unul dintre acestia (de regula femeia) s-a schimbat profund interior, celalalt a captat toata energia iubirii transmise si a fost atras înapoi ca o albina catre flori, instinctiv, fara a fi fortat cu nimic, formând împreuna un cuplu extrem de armonios. Schimbarea unuia aduce modificari în celalalt. Energia iubirii transforma sufletul fiecaruia si astfel, din doi oameni separati de egourile si iluziile lor, ramâne esenta pura a sufletelor "pereche", vibrând pozitiv pe aceeasi melodie a dragostei neconditionate. Socrii mei au peste 45 ani impreuna,traiesc unul pt binele celuilant.

În cazul clasic al "sufletelor-pereche", unde cei doi îsi vad numai interesele si rezoneaza perfect pozitiv, daca relatia dintre ei se rezuma doar la atât, pe fundalul unei dependente a unuia fata de celalalt si fara sa existe o puternica iubire de sine, aceasta nu poate rezista în timp sau nu poate aduce împliniri sufletesti.
acestea sunt suflete pereche care aleg singuri ( free choise)cu ajutorul motivelor, sa calatoreasca in deriva, in cautarea unui alt suflet dispus la contopire...
Caci, în esenta, principala relatie pe care o avem în viata este aceea cu noi însine si deci cu sufletul nostru. De el trebuie sa avem grija mai întâi, pentru ca iubirea sa traiasca în noi si prin noi, catre altii. Din dragoste pentru noi însine, avem posibilitatea de a alege în fiecare moment al vietii doar ceea ce ne este spre beneficiul nostru suprem. Doar e vorba despre viata noastra si nu merita sa facem compromisuri, in plan material.

Când deschidem larg ochii si vedem cu întelepciune ca noi suntem responsabili pentru felul în care decurg viata si relatiile noastre cu ceilalti, facem primii pasi catre "sufletul-pereche". Asa cum am spus, toti suntem la un anumit moment în viata "suflete-pereche" cu ceilalti; suntem conectati energetic si, chiar daca am vrea sa credem ca suntem separati, realitatea, dar si demonstratiile fizicii cuantice ne contrazic.Separat inseamna doar ca salajuiesti in alt corp...cati dintr-e noi nu au relatii superspeciale cu amimalul sau de companie????
Cum te percepe cainele tau cand esti trist si suparat?? din sufletul sau...care este deja de multa vreme in rezonanta si armonie cu al tau...
Cum se intoarce acasa, de la sute de km o pisica pierduta?? Detine harta terestra? Nicidecum.
Isi urmeaza magnetismul instinctiv si se lasa condusa catre sufletul care are nevoie de ea!
Sufletele noastre suntem NOI!...Decidem singuri daca ne ACCEPTAM sau NU !!!

4 comentarii:

Anonim spunea...

impresionat!preocupari subtile,gandire profunda,o enorma putere de sinteza,ma bucur ca te-am cunoscut!
daca te chinuie intrebari de genul-cine suntem,de ce suntem,unde mergem si cum va fi punctul nostru de destinatie,cum ajungem acolo sau daca ajungem vreodata,existam cu adevarat numai aici sau suntem concomitent in n lumi paralele sau pe diferite nivele(niveluri,nu stiu exact)spirituale,sau le accedem treptat,deci,daca ai asemenea preocupari,cu siguranta ,indiferent de cum vor evolua lucrurile intre noi,sunt norocos ca am facut cunostinta!

Infinity spunea...

acum stiu tot...si cine suntem, unde mergem, de ce ..etc...
dar nu stiu CUM? pe unde ? si in ce fel?
vino pe blogul nou UNIVERSITATEA CELESTRA, chiar va fi de discutat, de impartit experiente si iubire.
Cu toti unu suntem!!
vom deveni curand..
NAMASTE!

Anonim spunea...

Tocmai traiesc o asemenea experienta si este foarte intensa, cu greu facem fata tuturor trairilor, emotilor, senzatiilor, ne coplesesc dar este minunat. Ne-am intalnit din pura intamplare dar de la prima discutie ne-a potrivit perfect, iar ulteriorul totul a luat amploare si tot creste...Este minunea mea.

Anonim spunea...

Sunt putine suflete pereche pe pamant. Majoritatea traiesc "dragoste" cu nabadai, total imperfecta si se straduiesc din plin sa creada ca se iubesc. Consecinta este ca unul din ei va sfarsi rau cand se opreste muzica, majoritatea oamenilor nefiind capabili sa iubeasca. Lucrurile bune sunt foarte rare (ma refer la cele spirituale) pe aceasta lume si se recunosc
greu, numai unii oameni sunt predestinati sa le recunoasca ceilalti sunt inca la "gradinita".