":Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul" (Efeseni 4:25 )

Alexis Carrel: “Atenţia umanităţii trebuie să treacă de la maşini şi lumea fizică la corpul şi spiritul omenesc, la acele procese fiziologice şi spirituale, fără de care maşinile şi Universul lui Newton şi al lui Einstein nu ar exista.”



POVESTEA OMULUI CONTEMPORAN

Copii fiind nici nu realizam daca, copilaria este ceva bun..sau cat de importanta este . Ni se tot arata de cei adulti ca trebuie sa ii urmam in toate, ca acolo unde ei au dat gres, noi trebuie sa reusim, acolo unde ei nu au stiut, noi sa venim cu solutii si sa completam, acolo unde ei au fost incapabili noi sa devenim supermani....
Astfel povestea merge mai departe si calcam pe acleasi vechi carari de sute de ani...pe urmele predecesorilor, dar cu alte misloace, mai moderne, mai sofisticate,mai tehnologizate, mai compiuterizate...
Ne obligam copii sa urmeze pasii pe care si parintii nostri ne-au obligat sa mergem...Cand un copil isi exprima dorinta de a NU merge la gradinita, uni parinti accepta sa isi faca copii fericiti, chiar si impotriva sistemului...Atunci sistemul creeaza legi care sa oblige parintii sa devina surzi la dorintele copiilor lor, cum ar fi PROGRAMA SCOLARA. Adultii devin fanatici cand este vorba de progenitura lor, trebuie sa fie cat mai desteapta, cat mai sus in vazul tuturor, pt mangaierea personalitatii proprii.
     Asa trec ani si ani de sacrificii de deceptii si ne intrebam unde gresim....DE CE? Am facut totul ca la carte ...si? Unde sunt bucuriile??? Unde Sunt Zambetele ???? Ne punem ochelari de soare sa ne ascundem nu sa ne protejam ochii. Cea mai urata fata a omului modern, este Masca !!!!
    In ciuda faptului ca nu i se potriveste, chiar il deranjaza..se incapataneaza sa o poarte, crezand ca nu il vede nimeni, ca trece drept invingator in ochii celorlanti... Dar cand dupa o f scurta vreme, constata ca traieste intr-o proprie minciuna...nici o masca din cate are in bagajul interminabil al posibilitatilor mentale, nu il mai satisface...OMUL MODERN ,  are capacitatea de stagnare, de plafonare...
   Un lucru bun, zic eu.
  Decat pe un drum gresit mai bine in asteptare
Nici asteptarea nu defineste pe nimeni. te simti ratacit, nu mai ai nici un tipar de urmat, si te intrebi de ce ai facut 2 sau 5 facultati, ca NU te simti implinit, esti in aceiasi ceata care ti-a lasat un gust amar la terminarea primei scoli.
   DRUMUL OMULUI MODERN ARE  CAI DE ACCES LA ORICE NIVEL AL CUNOASTERI.
Omul deja stie ceea ce are de facut, dar pt ca nimeni nu a facut asa inaintea lui...se teme.. si se mai agata cate putin de vechile obiceiuri MATERIALE in care a trait si el si toate societatile predecesorilor.
  Devine omul modern capabil sa se indentifice cu tot ceea ce a creeat. Incepand de la compiutere..pana la robotica. MUNCA MUNCA MUNCA MUNCA MUNCA
  Prima  preocupare a omului, cum sa o faca mai usoara...sa munceasca mai putin sau deloc, sa munceasca altul ca eu am o scoala,,,sau mai stiu eu ce privilegiu...
   CItiti si comparati cu filmul AVATAR...
  ati vazut pe Planeta Pandora sa se munceasca?
Ati vazut ca se acorda importanta MUNCII? Ca muncesc ca sa aibe ce manca?
Cine scrie scenariile la aceste filme? Si cine are curajul sa investeasca tot ce are in producerea unui asemenea film, de putini inteles? OMUL CONTEMPORAN.
   Sunt putini care au indrazneala sa contrazica sistemul....dar cei care simt ca sunt intr-o directie gresita, care au ochii minti deschisi , care privesc in jur si nu inteleg de ce trebuie sa muncesc sa imi cumpar alte cizme, alt frigider, alta masina...cand nu stiu daca am unde sa ma incalt cu cizmele, decat la munca, am ce sa pun in frigider, decat daca am muncit sa imi cumpar mancare, si unde sa ma duc cu masina? daca nu la munca?!!!
  OMUL MODERN - este cel care va rupe tiparele...si sistemul de manipulare in masa al planetei va pica!!!
 
Cei ce raman in urma, sunt daja victime irecuperabile ale sistemului inradacinat in mintile lor...
 Sper sa revin curand cu continuarea povestirii....Pana atunci procesati si satbiliti voi din ce categorie faceti parte. Dar eu simt deja ca un om care nu vrea sa faca parte din viitor se uita la OTV, nu intra pe banale bloguri :))

4 comentarii:

Infinity spunea...

PS. Ma puteti contrazice, sau aproba...sau orice credeti voi ca aveti de spus...daca aveti cuvinte, sperante, sau temeri.
lasati un coment.

Anonim spunea...

Traim intr-o lume in care evolutia omului este “constransa” de obiceiuri, societate si tehnologie. O lume care pare “guvernata” de niste legi scrise, de un “conducator suprem”. Sunt multe ghilimele, nu-I asa???
Vorbim despre educatia copiilor, de libertatea lor, de fericirea si bucuria lor de a putea sa se exprime cum isi doresc si credem ca sunt constransi de tipare de evolutie…Oricat de adevarat este sau nu acest lucru, evolutia fiecarui copil pana la adult trebuie sustinuta de parinti. Parintii au responsabilitatea de a asigura copilului lor o educatie adecvata, un mod de viata sanatos si o personalitate care sa-l ajute sa se integreze in societate. Acestea sunt doar cateva responsabilitati pe care le are un parinte…Desigur ca oricat de mult s-ar stradui un parinte, copilul nu va ajunge sa fie asa cum si-a dorit (parintele), deoarece copilul interactioneaza cu societate si sistemul, de-a lungul perioadei sale de evolutie.
Ajuns adult, copilul constata ca isi doreste sa isi schimbe personalitatea, mai mult sau mai putin, isi doreste o familie, o casa, o masina, un trai bun – isi doreste sa se integreze in societate cat mai bine pentru a se putea simti inteles si perceput corect. Aceste dorinte sunt identice cu ale parintilor, pentru ca si parintii au fost copii la randul lor. Nu cred ca exista o carte scrisa pe care sa o urmeze cineva cu ochii inchisi pentru a-si exprima aceste dorinte. Fiecare are dreptul sa decida pe ce drum merge in viata.
Toate lucrurile, care par ca viata sa aiba doar sens material sau manipulator, sunt generate de obicei de lipsa lor. Nu poti avea frustrari pentru lipsa unui lucru daca nu sti de existenta lui??? Filmul Avatar, pe langa inferioritatea evolutiei pe care o etaleaza, are ceva care atrage pe oricine, si da impresia de evolutie suprema, absoluta. O sa enumar cateva aspecte legate de evolutie din filmul Avatar in speranta ca imi vor sustine afirmatiile de mai sus.
1. Aspect diferit, extraterestru mai degraba, dar totusi arata ca noi oamenii. Daca tinem cont de evolutia omului, cea stiintifica, atunci si oamenii aveau acelasi aspect hidos, precum maimutele. Daca tinem cont de religie, insa, atunci povestile cu balauri sunt doar niste glume bune.
2. Comportament animalic, bazat pe instinct sau pe reguli deprinse de-a lungul timpului de la stramosi. Inca exista triburi care vaneaza cu arcul sau cu sulita si nu traiesc pe Pandora si nici albastri nu sunt.
3. Natura are un aspect si comportament care nu este asemanator cu nimic din ce si-ar putea imagina cineva…Sa nu uitam ca noi ne dorim sa fim in armonie cu natura, NU INVERS.
Ca o concluzie la cuvintele de mai sus, realitatea este dura dar o data ce este acceptata, atunci irealitatea ramane ceea ce este…IMAGINATIE.
Dar, cum eu NU sunt stapanul mintilor, doresc ca orice cititor care comenteaza acest articol, sa-si exprime parerea, nu sa critice ce am scris eu….

Mult succes!

tao spunea...

Concluzia, este ca fiecare dintre noi trebuie sa se cunoasca intai pe el si apoi sa creeze vieti..Nu sunt o finta perfecta si stiu ca mai am multe de invatat poate cu ajutorul tau voi putea sa ma exprim acum cand nu e prea tarziu..si apropo COPII SUNT IMAGINEA NOASTRA...deci primul lucru care trebuie facut este sa ne lasam copii sa se exprime si sa-si aleaga singuri ce a ce vor sa fac.Noi cei adulti trebuie sa-i sustinem si sa nu-i obligam dupa tiparele noastre .Comunicarea cu copilul tau este primul factor si apoi urmeaza si sfaturile care le putem oferi.Cand spui PARINTE spui SPRIJIN dar sa nu uitam ca nu suntem stapani pe mintile lor sau pe vietile lor..Deci voi toti cei care aveti copii oferitile iubire si comunicare ...restul vine de la sine...
P.S. Voi continua...

Anonim spunea...

pacat de sangele varsat!!
pacat ca si tu de scris te-ai lasat!!!am convingerea ca ceva te blocheaza,undeva in mintea ta.