":Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul" (Efeseni 4:25 )

Alexis Carrel: “Atenţia umanităţii trebuie să treacă de la maşini şi lumea fizică la corpul şi spiritul omenesc, la acele procese fiziologice şi spirituale, fără de care maşinile şi Universul lui Newton şi al lui Einstein nu ar exista.”



SF. BOTEZ - O GRESEALA?!

 DEDICAT  CELUI  CARE -L  CERCETEAZA   PE   DUMNEZEU
 ,Pustnicul Digital-un programator
 iulie 17, 2010 la 7:17
 pm gina spune:
 Azi te-am gasit… si ma bucur pt. asta. Imi place blogul tau, si eu incerc, ca multi altii… Vin cu rugamintea de ami permite sa iti “FUR” poezia asta minunata, (care unge sufletul ratacit in nestiinta si frustrari), sa o postez pe prima pag a blogului meu. Ai scris-o de parca eu as fi dictat… si am recitit-o… sper sa fi de acord… iti multumesc oricum…
  iulie 17, 2010 la 7:22 pm
 Pustnicul Digital spune:
Dacă într-adevăr contează acceptul meu pentru copierea ei … NU-L PRIMEȘTI!
Blogul tău este New-Age-ist și rătăcit deci nu îți acord premisiunea de a-mi copia poezia pe el.
Doamne ajută.
Răspunde

iulie 17, 2010 la 8:14 pm gina spune:
 Ce ar trebui sa schimb la el? poate ma ajuti…sa sti ca doar din luna noembrie am inceput sa prind curaj…nu am nici o directie…20 ani l-am cautat pe Dumnezeu la biserica si in toate religiile…
Cand Iisus bate la usa ta, poate nu este imbracat tocmai potrivit…. Iarta-L… Nu te stanjeni..
El te iubeste si iti multumeste oricum.
Răspunde
iulie 17, 2010 la 8:29 pm Pustnicul Digital spune:
Iisus nu vine îmbrăcat oricum ci doar în Biserica și Credința Ortodoxă. În rest vine diavolul deghizat. Toate legăturile new-age-iste, yogine, chestiile cu 2012 … evolutia … numai rătăciri. Energia nouă, familia solară, … vă spovediți în Biserică Ortodoxă? Aveți Duhovnic, un minim de lectură Ortodoxă?
Luați blog-ul acesta de la început și citiți, citiți cărțile Părinelui Serafim Rose că vorbește clar pe limba new-age-iștilor. Se gpsesc pe Scribd. Și rugăciune.

Spor la mântuire.




Va spun cum am ajuns sa scriu acest articol, din dorinta de ai citi si plagia  pe alti asemenea mie..
partea cea mai intriganta a povesti este ca autorul  poeziei cu pricina, este detinatorul unui splendid blog crestin ortodox.
Un blog ingrijit, curat, alb negru, reprezentand multa munca si informare..daruire mai putin, dar mai  conteaza altruismul?

Ar trebui putin modificat sensul unor cuvinte...acum 2000 ani, oamenirea era inculta.Nici nu CONSTIENTIZA trupul sau spiritul? MANTUIRE = CONSTINTA

Cei ce se mantuiesc, se cred iertati, si spasiti prin rugaciune...Apoi incep sa se accepte, sa se CONSTIENTIZEZE.


Dumnezeu locuieste in corpul nostru,este in vacanta...Tu esti Creeatia LUi Dumnezeu sa il plimbi, sa il distrezi, sa iubesti, sa fi iubit si sa te bucuri. Adica tot ceea ce Suntem, suntem exprimarea LUI!!Stiu ce spune biserica despre oglinda, Dar tu cand te privesti in oglinda, fix in ochii Tai Minunati ??? Tu ce simti?? Cu cine vorbesti in oglinda??

Inchizitia nu era biserica? Biserica il tine ascuns pe Dumnezeu de tine!!!! cel ce ai un nume, o identitate...tu cel care de-o eternitate, il ti pe Dumnezeu CAPTIV in corpul de materie care esti, si vei fi mereu....pana la MANTUIRE!!

un sfat umil imi permit sa iti dau,esti destul de cultivat in sens spiritual..de informat ca si cultura...se vede clar:

Incearca sa-ti maresti Orizontul....catre Infinit....Informeaza-te in stiinta, incearca matematica..fizica si chimia..Eu am urmat doar o scola primara de cartier, nu am cuvinte sa iti explic cum ar fi : Matematica+ Astrologie=Fizica+Spiritualitate= Chimie
Cum ar fi un proces ELECTRO-BIO-MAGNETO-CHIMIC la nivel cerebral????
Nu te atrage medicina?? Nu esti curios sa sti cine esti?? CE ESTI???
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Am sa iti spun prima greseala pe care a facut-o religia,
 biserica, dupa Cristos.
Botezul !!! O greseala pe care nu au acum nici un interes sa o mai repare...
In credinta trebuie sa fi TOTAL- fara sa gandesti..iar cand primesti o informatie Divina o iei ca pe o porunca ,o comanda si atat. Sf. Botez a fost interpretat primul. Domnul Iisus S-a botezat la maturitate. Adica de-abea dupa ce esti perfect constient de TOT, mergi singur la Botez. Liber arbitru!!! Pana la CONSTIENTIZARE-Mantuire, trebuie sa devenim puternici in credinta, in simturi pana la puritatea unui prunc .
Orice obiect dus la biserica slujit pt Sfintire de un preot cu Har, isi schimba valentele (Chimia) , in timpul slujbei se foloseste Apa Sfintita-Vie (deci BIO-Chimie), se fac arderi pt fum,care se stie ce proproprietati de conservare a vietii are.Fumul este o perdea protectoare,separator,transformator daca vrei. Deci Fizica. Omul a inventat Focul...si tot ceea ce mai vrea sa inventeze el pe planeta, dar Inteligenta,este manifestata la nivel cerebral de catre Dumnezeu.

In urma cu 2000 ani au navalit cu totii in rauri si s-au botezat unii pe altii cu credinta, doar cei ce au avut credinta. Si a functionat. Au schimbat valentele, O Minune este Sf Botez.Apara ca o haina, te imbraca din interior catre exterior cu tot ceea ce iti trebuie pentru a ne putea continua calatoria .Primirea Sf Botez este purificarea corpului ca pe un templu...iar efectul sau face sa dispara boala si gandurile rele, teama se dizolva in credinta care te inalta prin puterea ei, din iubire catre IUBIRE.

Ca sa ajungi la botez trebuie sa il meriti!!!
Si Valoarea noastra este incomensurabila....infinita...dar se face perceputa prin CREDINTA, prin incredere.
Din propria s-a putere biserica a modificat existenta terestra a umanitatii.
A Folosit Sf Botez de la pruncie!!! Din dorinta de a face bine si a proteja ,?!?!!
In zilele noastre, pana ajungi la maturitate uitam si de Iisus si de Sf Botez. Orice mama Crestina se grabeste sa-si boteze pruncul, sa-l stie protejat, fara sa stie daca este sau nu un copil puternic, cu dragostea sadita in suflet...sau ....si nelegiuitii isi boteaza pruncii...toti suntem protejati...nimic nu ne separa, graul si neghina impreuna....
Indrumare asteptam...si ne simtim protejati de Duhul Sfant ,ratacim in bezna , ascunsi dupa cate o frustrare, un complex, sau un hoby...Am acceptat in dorinta noastra de credinta, sa credem in orice...numai sa credem . Ne certam pe unde apucam...pt alesi nostri politici..si le daruim toate gandurile noastre bune , ne rugam chiar pt ei....Am uitat cine suntem....
Il slavim pe Iisus, il asteptam..dormind...si-i servim micul dejun pranzul si cina la aceiasi masa cu INTUNERICUL SUPREM CREIERUL NOSTRU!!!

Dupa o vreme de acceptare...cand vei putea sa raspunzi cu bucurie oamenilor care te citesc si iti vorbesc,cand vei scrie fara dogme si cronici tocite, interpretate si manipulatoare..Vei putea zambi in oglinda si vei sti ... este timpul Botezului Sfant!!! Astept sa iasa la Lumina un Preot sau un "Ioan"care sa ne boteze la timp pe toti adulti, cei care au deschis poarta sufletului !!!
Multi am trecut prin cele mai intunecate locuri din mintea noastra si am invins rautatea, invidia, frica,ne-am autovindecat, cu credinta ca nu se termina viata, chiar daca boli fatale ne imbolnavesc oganismul... Extirpam organele defecte, le inlocuim cu medicamente toxice si batem pasul in loc cu credinta. Se depun in corpul nostru toate rautatile, iar in lipsa bucuriei pofta de viata dispare...sufletul incepe sa se stinga fara hrana .


Privim la temple vechi de mii ani, locuri in care se coborau toate fortele Divine la chemarea Omului, nu am vazut pe pereti mucegai, igrasie...ne plimbam ...turisti de noi...facem fotografi pt posteritate...Ne-am cheltuit banii si concediul...suntem si mai obositi, mai nemultumiti, dar ascumdem si ne prefacem ca zambim....De-abea ne aerisim mintea treaza permanent de la nastere si pana la final,urmam acelas orar...Doamne da-mi putere !!! Gandesti ca mergi inainte, te crezi un supravietuitor iscusit...ai cariera, ai reusit in viata...si ??!!
 De-acum mergem la sala, la aerobic, la masaje..si cosmetica, saloane de infrumusetare si tot felul de moduri de a ne pune trupul in stare de functionare la cota maxima, ca doar suntem increzuti!! Simtim in noi puterea,elanul,si avem vant in toate panzele ,imposibilul devine natural si parca zbori cu ingeri alaturi,cand poarta sufletului se deschide pentru Iubire!
 O teama profunda, adica niste ganduri in viitor,cum ca ceva te-ar putea pune in pericol, sau ti-ar distruge starea de bine, o teama pe care o alimentaza creierul AUTOPROTECTOR, ne face sa inventam alt mod de a merge adulti la biserica....Cununia religioasa!!! Alta incercare de constientizare a sinelui, intregit de-acum cu sufletul pereche.
 Toate religiile lumii au adoptat forma casatoriei in functie de populatia existenta,Dar cu scop social. Societatea a inventat Monogamia!!! Pai mergem sa ne cununam de cate ori ne indragostim? In satul Benesti Jud Valcea, locul de nastere al scumpei mele mame, aproape toti locuitorii sunt rude, am uitat numarul verilor si unchilor, matusilor si nepotilor de toate gradele.
. Cum asa?? poi erau putini la numar oamenii, si nu isi schimbau destinatiile de la o generatie la alta, nu se mutau in tari straine...munceau pamantul cu bucurie,iar seara dupa o lunga zi de munca rasturnau o mamaliga direct in mijlocul mesei rotunde, cu picioruse scurte.
 Imi amintesc cum imi zambea Bunica plina de lumina, cu ochii ei minunati, in timp ce manuia o ata simpla feliind bulgarele galben aburind. Ne zambeam fericiti uni altora fara nici un motiv, vorbeam putin, copii deloc, si abea cand toate erau oranduite, aparea un ulcior de pamant ars plin cu Apa Cristalina din fantana de la drum. Fructele erau desertul permanent pe timp de vara, iar toamna...taiam mere feli si le urcam in pot pt uscare...atarnau pestii din tavan, insirati pe sarma plini de sare, funii de ceapa si usturoi, lazi de faina si zahar erau la o lalta cu bunatati conservate in borcane, in camera de la drum,unde nu dormea nimeni niciodata.

Oameni erau veseli..ieseau de la biserica
duminica,dupa slujba, razand si mergeau in grupuri catre case, multumiti si plini de pace, nu cum se iese azi de la Mall dupa un film banal si scump.
Stresul, gandurile intunecate, si necesitatea materialismului consumabil sunt mucegaiul sufletului , daca reusim sa trecem de frontiera limitelor din mintea noastra.
Dupa lungi si dificile eforturi de a te regasi in ceea ce esti, sau ceea ce faci, incepi sa curgi o data cu timpul...dezinteresat ...confuz, fara directie..
Pranzul si-a pierdut de mult insemnatatea. Mancarea insasi este teama deja. O fi expirata? Are E-uri? Ce pret are? Este sigur congelata..Obezitatea, sau alcolismul sunt primele semne ca partenerul tau este deja in plus langa tine sau tu langa el. Ochii fiecaruia se inchid pt celelalt, pastrand tainic sentimentul profund cauzat de rutina uzata.
 Dorinta de iubire, daca avem curajul sa o exprimam, se materializeaza...si ne simtim apreciati , multumiti, fericiti ,frumosi....plini de bucuria vietii cand alti ochii ne privesc abisul ochilor goi.
Primesti un zambet ca pentru prima oara si emotiile bucuriei uitate te fac sa mai poti, sa mai vrei,
 Sufletul alterat de foame se manifesta cu bucurie in toate actiunile ..devi persoana cea mai norocoasa din univers, devi fericit!!!

Dar vai !!!! Si casatoria??? Uitase-i pt o clipa cat de nefericit esti in singuratatea sufletului zdrobit de rani repetate, fara un petec de fericire pus compresie... Incepi sa inventezi motive sociale, etice, copii, parintii, cariera , casa, masina....se gasesc la milisecunda...tot felul de ganduri. Iti pui la poarta sufletului un drug mare si greu care pecetulieste in mintea ta, ca nici nu exista dragoste....!!!!
Gandesti ca ai deja perechea ta, te minti ...desigur. Prima persoana ranita esti Tu. Cel care pui societatea mai sus de suflet!! Materialismul mai presus de dorinta Divina, Tu cel care continuu sa traiesti artificial, sa te hranesti sintetic. Societatea, sistemul, familia, clasa , stilarea ,intelectul... si experienta...toti factorii manipulatori inradacinati de secole in memorie, te obliga permanent sa te aliniezi cu directia indusa.
Nu cunosc nici o persoana care sa se gandeasca la religie ,in momentele putine la numar, cand Iubirea ne zugraveste Sufletul, ne descopera setea de armonie>> Dumnezeu este IUBIREA ABSOLUTA!!!
Suntem Facuti din pamant si apa!! Da !! In acest plan fizic. Trupul nostru este materie alcatuita PERFECT din IUBIRE si LUMINA VIE.
Dumnezeu, partea ferecata in noi, prin puterea Sf a Botezului, TRAIESTE!!! El se bucura cand suntem folositori prin daruire de bucurii, prin simtirea si trairea Fericirii Absolute, HRANA DIVINA!!!


http://blog.pustniculdigital.info/misiunea-acestui-blog/#comment-1183.

Niciun comentariu: